Wie ben ik?
Ik ben Sadja. Mama van Nora sinds 2018, vrouw (wat klinkt dat serieus!) van Bas sinds juli 2020 en vanaf november 2020 ook mama van Mats.
Fotograferen is altijd een passie van mij geweest. Dat begon al als klein meisje met een wegwerpcamera van mijn oma Gerda. Later heb ik veel foto's gemaakt van mooie reizen die ik heb mogen maken en natuurlijk van mijn eigen kids. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn. Zowel in de praktijk als digitaal. Dat laatste aspect komt bij de fotobewerking goed van pas. Dit kan zowel subtiel en natuurlijk, als overdreven of met een speciaal effect. Ik werk met Adobe Lightroom, maar voor speciale verzoeken ben ik ook bedreven met Adobe Photoshop.
Naast fotograferen werk ik als gastouder en verder heb ik veel gewerkt met kinderen als onder andere een gekke professor, orthopedagoog, cultureel werker en juf en gastouder. Ook die ervaringen komen goed van pas bij het fotograferen!
Waar komt de naam vandaan?
Ik heb de naam Rara Avis bedacht in mijn tienertijd toen ik, naast fotograferen, ook graag tekende. Ik tekende vaak een vogeltje en wilde daar een naam bij verzinnen. Ik vond het maar een vreemde vogel, en ook dat paste goed bij mij. Op zoek naar een vreemde vogel, kwam ik op de/een Latijnse term. Rara Avis.
Rara Avis, m. (Latijns). Iets zeldzaams; een zeldzame vogel; een witte raaf.
Ook nu past deze naam goed bij mij, aangezien ik graag jullie bijzondere momenten vast wil leggen. 
Rara Avis staat voor mij voor leven en liefde.

Dit ben ik!
Dit ben ik!
Happy family
Happy family
Jaarlijke kerstkaart
Jaarlijke kerstkaart
Getrouwd met Bas
Getrouwd met Bas
Apenkoppie
Apenkoppie
Creatief
Creatief
Reislustig
Reislustig
Ik vind het heel belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik geregeld cursussen om nieuwe informatie op te doen of bestaande kennis uit te breiden.
Cursus Adobe Lightroom & cursus Adobe Photoshop cc via Interplein. Cursus complete shoot & edit van Jessica Jongman. Cursus trouwfotografie van Zoom Acadamy.
Begin de dag met een dansje
Begin de dag met een lach
Want wie vrolijk is in de morgen
Die lacht de hele dag